Over de Dag van de Chemie

Kom op zaterdag 6 oktober tijdens de Dag van de Chemie ontdekken hoe veilig, innovatief en duurzaam de chemische industrie werkt. 

Bezoek tijdens de Dag van de Chemie chemiebedrijven en chemiegerelateerde organisaties (zoals ziekenhuislaboratoria, waterbedrijven, keuringsdiensten en onderwijs- en kennisinstellingen) en kom er die dag achter dat:

  • er niets geheimzinnigs is aan de sector
  • de veiligheid hoog in het vaandel staat
  • chemie een boeiende werkomgeving biedt
  • chemiebedrijven producten maken die een onmisbare bijdrage leveren aan duurzame oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen

 

Op zaterdag 6 oktober 2018 organiseert de VNCI in samenwerking met het Weekend van de Wetenschap en C3 de Dag van de Chemie, een bijzondere samenwerking waar we trots op zijn!

Aanmelden Dag van de Chemie 2018

 

Iedere twee jaar organiseert de VNCI (Vereniging van de Nederlandse Chemische Industrie) de ‘Dag van de Chemie’. De laatste editie in 2015 was een groot succes, met een verdubbeling van het aantal bezoekers (50.000) in vergelijking met 2013.

Normaal gesproken zou de volgende Dag van de Chemie in 2017 plaatsvinden. Maar de komende editie is ook direct de 20e Dag van de Chemie. Dit is natuurlijk een mooie aanleiding om er een feestelijk tintje aan te geven. Tegelijkertijd is 2018 het jaar waarin de VNCI 100 jaar bestaat. Een mooie samenloop van omstandigheden en daarom is besloten de Dag van de Chemie te verplaatsen naar 2018. 

Waar bestaat een open dag uit?

Tijdens de Dag van de Chemie beleef je live de chemie. Je ziet hoe chemische fabrieken functioneren en komt op plekken waar je normaal nooit komt. Zo ervaar je hoeveel aandacht de chemie besteedt aan veiligheid en de zorg voor een goed milieu.

Bezoek de dag en geniet van:

  • zelf proefjes doen
  • demonstraties
  • rondleidingen over het industrieterrein
  • tentoonstellingen
  • een kijkje in laboratoria
  • kinderactiviteiten

Welke bedrijven doen er mee?

Producenten van chemische stoffen, ziekenhuizen, waterschappen, bloedbanken, onderzoekscentra, laboratoria en kennisinstellingen doen mee aan deze dag. Bekijk hier alle deelnemers van 2015.

Sfeerimpressie

Bekijk hieronder foto's van de vorige editie om een beeld te krijgen van hoe de Dag van de Chemie er ook voor jou uit kan komen te zien!

Aanmelden 2018

Meld uw organisatie aan via het Weekend van de Wetenschap

Direct aanmelden

Volg ons

Algemeen

Bezoek de dag!

Je kunt tijdens de Dag van de Chemie kiezen uit tientallen bedrijven in heel Nederland. Er zit er altijd één bij jou in de buurt!

Bekijk alle deelnemers

© 2015 Dag van de Chemie. Alle rechten voorbehouden.