Info (bezoeker)

Kom op zaterdag 6 oktober tijdens de Dag van de Chemie ontdekken hoe veilig, innovatief en duurzaam de chemische industrie werkt.

Bezoek tijdens de Dag van de Chemie chemiebedrijven en chemie gerelateerde organisaties (zoals ziekenhuislaboratoria, waterbedrijven, keuringsdiensten en onderwijs- en kennisinstellingen) en kom er die dag achter dat:

  • er niets geheimzinnigs is aan de sector
  • de veiligheid hoog in het vaandel staat
  • chemie een boeiende werkomgeving biedt
  • chemiebedrijven producten maken die een onmisbare bijdrage leveren aan duurzame oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen

 

Waar bestaat een open dag uit?
Tijdens de Dag van de Chemie beleef je live de chemie. Je ziet hoe chemische fabrieken functioneren en komt op plekken waar je normaal nooit komt. Zo ervaar je hoeveel aandacht de chemie besteedt aan veiligheid en de zorg voor een goed milieu.

Neem een kijkje bij een van de 68 deelnemers, verspreid over 23 locaties en geniet van: zelf proefjes doen, demonstraties, rondleidingen over het industrieterrein, tentoonstellingen, een kijkje in laboratoria en diverse kinderactiviteiten. 

Let op, een groot aantal deelnemers vallen onder Chemelot, Chemiepark Delfzijn en S/Park Deventer. Deze bedrijven zijn niet direct zichtbaar op de deelnemerspagina

Via het activiteitenoverzicht op de homepage kan je zien welke bedrijven in jouw regio hun deuren openen. Klik op een bedrijf voor meer informatie over hun programma of bekijk alle bedrijven op de deelnemerspagina. Let op: kijk goed per programma of je je moet aanmelden of niet. Kijk ook op weekendvandewetenschap.nl/activiteiten om je eigen route samen te stellen.

 

Bekijk hier de Jubileumfilm 'Trots op 100 jaar chemie' en ontdek dat de chemie onmisbaar is:

 

Over de Dag van de Chemie
Op zaterdag 6 oktober 2018 organiseert de Koninklijke VNCI in samenwerking met het Weekend van de Wetenschap en C3 de Dag van de Chemie, een bijzondere samenwerking waar we trots op zijn!

Iedere twee jaar organiseert de Vereniging van de Nederlandse Chemische Industrie (VNCI) de Dag van de Chemie. De laatste editie in 2015 was een groot succes, met een verdubbeling van het aantal bezoekers (50.000) in vergelijking met 2013.

Normaal gesproken zou de volgende Dag van de Chemie in 2017 plaatsvinden. Maar de komende editie is ook direct de 20e Dag van de Chemie. Dit is natuurlijk een mooie aanleiding om er een feestelijk tintje aan te geven. Tegelijkertijd is 2018 het jaar waarin de VNCI 100 jaar bestaat. Een mooie samenloop van omstandigheden en daarom is besloten de Dag van de Chemie te verplaatsen naar 2018.

 

100 jaar chemische innovaties
De VNCI bestaat 100 jaar. We vieren dit met een serie artikelen over chemische innovatie die de afgelopen eeuw een grote maatschappelijke impact hadden, soms zelfs een revolutie teweegbrachten. Bekijk de innovaties hier: